Δραστηριότητες

Δραστηριότητες στη Λευκάδα

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στη Λευκάδα όπως kitesurf, Windsurf, ιστιοπλοΐα,  πεζοπορία ή ποδηλασία έως πιο περιπετειώδεις, όπως παραπέντε ή καταδύσεις. 

Kitesurf

Το kitesurf προέρχεται από το συνδυασμό πολλών άλλων αθλημάτων (windsurfing, waterski, wakeboard, paragliding) και από μια άποψη θα μπορούσε να θεωρηθεί η φυσική εξέλιξη του windsurfing, αφού η χρήση ελαφρύτερου εξοπλισμού προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες στον αναβάτη. Ο αναβάτης χρησιμοποιεί ένα μικρό σκάφος, το οποίο οδηγεί ενώ κρατά τη μάτσα, που τον συνδέει με μακριά σχοινιά με τον αετό. 

Το βασικό χαρακτηριστικό, που διακρίνει το kitesurf, είναι η δύναμη της άντωσης, η τρίτη δηλαδή δύναμη, που έχει προστεθεί, με την οποία ο αναβάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την έλξη του αετού προς τα επάνω, για να πραγματοποιήσει πολύ ψηλά άλματα και, κατά συνέπεια, εντυπωσιακότατους ελιγμούς.

Windsurf

Η Λευκάδα είναι ένας παράδεισος του windsurfing. H παραλία του Άγ. Ιωάννη που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις  τρεις καλύτερες της Ευρώπης, μαζί με την παραλία του Βασιλικής  καλύπτουν σχεδόν όλες τις ανάγκες των απανταχού φίλων  του σπορ.

Η περιοχή του Ιονίου τους καλοκαιρινούς μήνες «δροσίζεται» με τη βοήθεια των θερμικών ανέμων (μαΐστρος – mistral). Οι άνεμοι αυτοί μαζί και με την μορφολογία της περιοχής με την οποία συνδέονται, είναι η αιτία για τις πολύ καλές στατιστικές αέρα, που επιτρέπουν στους surfers να απογειώνονται σε νέα κόλπα και μανούβρες.

Ιστιοπλοΐα

Ιστιοπλοΐα Στις μέρες μας, αυτοί που ανακαλύπτουν μια άλλη Λευκάδα χρησιμοποιώντας ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, είναι ολοένα και περισσότεροι. 

Το νησί της Λευκάδας κρύβει πολλές εκπλήξεις για τους σύγχρονους Ροβινσώνες, με τους εντυπωσιακούς όρμους, τα γραφικά  ψαροχώρια και τις κάτασπρες αμμουδιές του, πολλές από αυτές απροσπέλαστες από την στεριά

Ποδηλασία

Το νησί της Λευκάδας είναι ένας τόπος ποδηλάτου. Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα του νησιού, τη Λευκάδα, με ένα ποδήλατο πολύ εύκολα μπορείς να γνωρίσεις όλη την πόλη και τα περίχωρα. Μπορείς να ποδηλατήσεις στο ιστορικό κέντρο και να φθάσεις στις κοντινές παραλίες γύρω από την πόλη. 

Το νησί προσφέρεται και για ορεινή ποδηλασία. Η ενδοχώρα του νησιού είναι καταπράσινη με ψηλά βουνά και γραφικά χωριά, γεμάτα μονοπάτια που φέρνουν τον ποδηλάτη πιο κοντά στη φύση, ανακαλύπτοντας μέρη συναρπαστικά.

Παραπέντε

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς (παραπέντε) πήρε το όνομά του από τις γαλλικές λέξεις parachute (αλεξίπτωτο) και pent (πλαγιά). Είναι η πιο απλή μορφή πτήσης. Ο χειριστής απογειώνεται από μια βουνοπλαγιά και εκμεταλλεύεται τα ρεύματα του αέρα για να παρατείνει την πτήση του κατολισθαίνοντας, πριν προσγειωθεί.

 Στην Λευκάδα η πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς γίνεται με διπλό αλεξίπτωτο και έμπειρο χειριστή.  Όποιος αποφασίσει να ζήσει αυτή την εμπειρία, μετά από μια αξέχαστη πτήση θα κάνει μια συναρπαστική προσγείωση στο Κάθισμα, μια από τις ομορφότερες παραλίες του Νησιού. 

Καταδύσεις

Ο μαγευτικός βυθός της Λευκάδας και ο υποθαλάσσιος πλούτος της χαρίζουν αξέχαστες εμπειρίες και ανεξίτηλες εικόνες στους λάτρεις των καταδύσεων. 

Με έδρα τη Νικιάνα, το Νυδρί και τη Βασιλική λειτουργούν στη Λευκάδα οργανωμένα Καταδυτικά Κέντρα που δραστηριοποιούνται και στην οργάνωση καταδυτικών εκδρομών. Τα καταδυτικά κέντρα προσφέρουν όλες τις καταδυτικές δυνατότητες με τη συνοδεία διπλωματούχων δυτών.

Check Availabity

Book your holiday here for surprising and satisfactory benefits.

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens
Booking Rules Term & Privacy