Αξιοθέατα

Αξιοθέατα στη Λευκάδα

Όταν φτάσετε στην Λευκάδα μην παραλείψετε να δείτε  το σημαντικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με ευρήματα ανασκαφών του νησιού, που περιλαμβάνουν την περίοδο από την παλαιολιθική εποχή ως τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους. Ακόμη στις επισκέψεις σας, να συμπεριλάβετε το Λαογραφικό Μουσείο με αναπαράσταση παραδοσιακού λαϊκού λευκαδίτικου σπιτιού, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη και τη Συλλογή Μεταβυζαντινών Εικόνων που στεγάζονται σε ένα εντυπωσιακό αρχοντικό.

Μονή Φανερωμένης

Έξω από την πόλη της Λευκάδας, βρίσκεται η Μονή της Παναγίας της Φανερωμένης (κοντά στο χωριό Φρύνι), η οποία αποτελεί και τον σημαντικότερο τόπο προσκυνήματος στο νησί, με σπουδαίες εικόνες και καθολικό που κτίστηκε το 1634. 

Η πιο παλιά Μονή του νησιού της Θεοτόκου Οδηγήτριας που κτίστηκε γύρω στο 1450 με μονόκλιτο ξυλόστεγο ναό και η εκκλησία του Αη Γιάννη του Αντζούση που σύμφωνα με την παράδοση ο Απόστολος Παύλος διέδωσε τον χριστιανισμό, είναι μερικά ακόμη από τα εκκλησιαστικά μνημεία που πρέπει να επισκεφθείτε.

Κάστρο Αγίας Μαύρας

Λίγο έξω απ’ την πόλη και απέναντι ακριβώς απ’ την πλωτή γέφυρα (το άνοιγμά της είναι περίπου 40μ.) βρίσκεται το ενετικό κάστρο της Αγίας Μαύρας. Το κάστρο αποτελεί πρότυπο οχυρωματικής τέχνης. Η Μαρίνα Λευκάδας, η οποία θεωρείται απ’ τις μεγαλύτερες και απ’ τις πιο οργανωμένες στη Μεσόγειο.

Στην είσοδο της πόλης, δίπλα στο λιμάνι βρίσκεται το περίφημο πάρκο των ποιητών, (Οι ντόπιοι συνηθίζουν να το αποκαλούν Μποσκέτο), το οποίο φιλοξενεί τις προτομές σπουδαίων προσωπικοτήτων του νησιού: (Βαλαωρίτης, Σικελιανός, Λευκάδιος Χερν, Δημήτριος Γολέμης, Κλεαρέτη Δίπλα – Μαλάμου), οι οποίοι άφησαν εποχή με την καλλιτεχνική τους αύρα και τα θαυμαστά έργα τους.

Ξύλινη γέφυρα

Αξίζει κανείς να περπατήσει πάνω στην ξύλινη γέφυρα που είναι κτισμένη πάνω απ’ το κανάλι, που βρίσκεται μπροστά ακριβώς απ’ τον πεζόδρομο με τα καφέ-μπαρ, δίπλα απ’ το λιμάνι της πόλης.

Οι κάτοικοι την αποκαλούν γέφυρα των στεναγμών ή γέφυρα των ερωτευμένων. Χτίστηκε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και με την αρχιτεκτονική της δίνει βενετσιάνικο αέρα στην πόλη.

Ανεμόμυλοι

Στην παραλία της Γύρας, κοντά στην πόλη, βρίσκονται οι τέσσερις ανεμόμυλοι απ’ τους δώδεκα που υπήρχαν παλιά, οι οποίοι μέχρι και τα τέλη του 20ου αιώνα άλεθαν μεγάλες ποσότητες σιτηρών, προερχόμενα κυρίως απ’ την Ρωσία.

Δυο χλμ νότια της πόλης υπάρχει η περιοχή του Καλλιγονίου, η οποία περιλαμβάνει τα ερείπια που σώζονται απ’ την προϊστορική πόλη Νήρικος. Ο συγκεκριμένος τόπος έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος. Εκτός απ’ αυτά όμως, ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει και τα πανέμορφα φυσικά τοπία που διαθέτει το νησί.

Υπάρχουν επίσης και οι καταρράκτες στο Δημοσάρι, λίγο έξω απ’ το Νυδρί, καθώς και το Φαράγγι της Μέλισσας στο δήμο Σφακιωτών.

Check Availabity

Book your holiday here for surprising and satisfactory benefits.

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens
Booking Rules Term & Privacy